Aktuálně...

"SCHLACHT UM DIE TSCHAJANEK KASERNE" 16.3.2024

Tentokrát jsme se podívali s naším klubem na letošní rekonstrukci boje o Czajankova kasárna, které připomínají ozbrojený střet mezi československými a německými vojáky, jež se odehrál 14. března 1939 v Místku. V tomto roce tedy uběhlo 85. let od této významné události. Šlo o jediný známý výraznější boj československých vojáků s WEHRMACHTem (německou armádou) při obsazování zbytku Čech a Moravy a Slezska v březnu 1939. Součástí celé akce byla expozice vojenské techniky a materiálu s komentářem - dobové tábory, výstava Frýdek a Místek za nacistické okupace, ukázka družstev čs. armády (jezdectva), wehrmachtu a přehlídka vojenské techniky. Pořadatelem celé akce byli naši dlouholetí přátelé a kamarádi z KVH Chotěbuz, jelikož se nám REENACTMENT velmi líbil, chceme touto cestou poděkovat především Jendovi Labákovi, za jeho režisérský um a schopnosti. BRAVO und VIELEN DANK! :-)

Samozřejmě jsme z této nádherné akce pořídili FOTO i VIDEO záznam viz. níže 

ZDE FOTKY.....  ZDE VIDEO....  

 

COTTBUS "WEISSE HOLLE" 14.1.2024

Zimní ukázky máme všichni rádi, zvláště pak když se krásně vydaří počasí. Nádherná bílá přikrývka pokryla pláně, rozfoukal se severák, jež bláznivě štípal do tváře a mráz nás chytil za nohy. Nešlo tedy pozvání našich přátel z KVH Chotěbuz odmítnout a sejít se zase s kamarády na bunkrech. Rádi jsme Vás viděli přátelé a přejeme zdraví a štěství, abychom se zase na jaře sešli v hojném počtu. Jendovi děkujeme za výborný guláš, který nás zahřál nejen na duši :-)

FOTKY ZDE.....

PŘEDNÁŠKA ZŠ NÁVSÍ

Náš klubový člen Roman přiblížil žákům 5. třídy Základní školy v Návsí výzbroj a výstroj německé armády během 2. Světové války. Přednáška měla úspěch, jen tak dál...wink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další foto ZDE....

**** WEIHNACHTSPARTY 2023 MIT GRUPPE PEGWIKING ****

Vážení přátelé, ano, opravdu je to již rok, kdy jsme slavili a přáli Vám Šťastné a veselé Vánoce a všechno nejlepší do Nového roku - tedy dovolujeme si Vám popřát znovu a děkujeme Vám za Vaši přízeň. A ano,  máme také milou povinnost, představit Vám našeho nového člena Romana. Ať se daří :-)

P.S. Tentokrát jsme museli přežít kromě dělostřelecké palby Kaťuší i útok zrádného tanku, který naštěstí skončil v plamenech.

WEITERE FOTOS HIER........

 "ZVOLE Military VEHICLES

Navštívili jsme za Vás muzeum vojenské techniky v Zábřehu u Šumperka a bylo na co koukat. Rádi se s Vámi o tyto krásné fotografie podělíme a co je třeba dodat, že uvažujeme o koupi některého ze zobrazených vozidel... :-)

FOTO ZDE!!!

 "MODELFEST Mährisch Schönberg" 7.10.2023

Velice nás těší, že jsme se mohli zúčastnit a za pěkného počasí se s Vámi, našimi fanoušky, setkat i popovídat si. Děkujeme pořadatelům MODELFEST-u Šumperk 2023 - hlavně Markovi Zindulkovi - za pozvání a to, že nám uskutečnil se prezentovat. Měli jste také možnost vidět i notoricky známá německá vozidla KdF 82 (nazývaný také KübelwagenKaďour či jen VW 82 - lehký vojenský osobní automobil s motorem vzadu a poháněnou zadní nápravou, stavěný na upraveném podvozku VW Brouk a vyráběný v letech 1940–1945 firmou KdF-Wagen, nyní Volkswagen v německém městě Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben, po válce přejmenovaném na Wolfsburg.) a  Volkswagen Schwimmwagen (německyVolkswagen Typ 166 Schwimmwagen nebo KdF 166 Schimmwagen) - vojenský obojživelný automobil s pohonem všech čtyř kol (4×4) se čtyřmístnou karoserií, s motorem umístěným vzadu a sklopným lodním šroubem na zádi. Sériová výroba byla zahájena v roce 1942. Karoserii vyráběla berlínská firma Ambi-Budd. Pochutnali jste si také s námi na guláši, který byl mimochodem výborný a dobře vychlazeném pivu HOLBA. A jelikož nás požádali, abychom se této nádherné akce zúčastnili i příští rok, budeme se na Váš těšit...:-) Německá armáda se ráda vrací na místa, kde byla do roku 1945 Třetí říše (správní obvod Opava/Troppau - tedy Sudety) - do té doby, zde žilo - cca 10000 Němců, kteří byli z důvodu Benešových dekretů vyvlastněni a odsunuti. Ještě jedna zajímavost: 21. srpna 1968, v době Pražského jara , město obsadila polská armáda a o několik týdnů později, 3. října, armáda sovětská 

ZDE FOTKY.....  ZDE VIDEO....         

 

 

COTTBUS "MOBILIZACE 1938" 30.9.2023

Na pozvání našich přátel z KVH Chotěbuz jsme se opět sešli na bunkrech. Počasí nám již tradičně pořádně zatopilo :-) a to doslova. Přívaly vody a deště nás neopustily celý den. A tak z tradičního setkání přátel se stala akce spíše soukromého charakteru. I tak Sturmbannfuhrer Fleischer pořídil pár fotografií, o které se s Vámi rádi podělíme :-)

FOTKY ZDE.....

 DOBROČINNÝ TURNAJ PRO JOHANKU 2.9.2023

Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit a zároveň svou malou výstavou zbraní a uniforem, jak druhé světové i období Třicetileté války, zatraktivnit šipkařský turnaj, kterého celý výdělek byl věnován malé bojovnici holčičce se syndromem Hay-Wells jménem Johanka. Děkujeme tímto pořádajícímu klubu Aligators z Návsí, že jsme měli možnost přispět svou přítomností na dobrou věc .... ať se daří :-)

ZDE FOTOGALERIE

 

 LUGHNASAD 2023 Mezinárodní festival Keltské kultury

My jsme měli možnost se zúčastnit a patřičně si to užít i když počasí bylo spíše aprílového charakteru laugh 17. ročník festivalu byl dovršením tříletého historického programu “Po stopách našich předků starověkou Evropou”. Zavedl nás na území dnešního Slovenska a Maďarska, kde se před 2 tisíci lety nacházelo území kmene Bójů a Dáků. Mohli jste vidět vyvrcholení spletitého osudu bójského náčelníka Biateca, s nímž jste na ročníku 2022 sdíleli jeho návrat ke svému kmeni a upevnění své moci za pomoci Říma. ZDE FOTO

ÚTOK UHRŮ NA VELKOU ŠANCI 22.7.2023

Minulý víkend na opevnění ze 17. století Velká Šance v Mostech u Jablunkova proběhla historická rekonstrukce boje Uhrů protihabsburských povstalců a císařských vojáků z roku 1645 - přinášíme Vám pár SNÍMKŮ a doplněn byl i  VIDEO ZÁZNAM ... :-)

HISTORIA MAGISTRA VITAE 2023

FOTKY ze super akce a ZDE VIDEO, kde jsme předvedli trochu více období a proběhlo i přes již "tradiční" špatné počasí, losování výherců dětské vědomostní soutěže, které se zúčastnilo skoro 50 dětí gratulujeme a děkujeme všem za účast - ať se daří :-)

 
 
 

 FOTOS "Der KINDERTAG bei COTTBUSS Bunker" 10.6.2023

Heute unsere nur dreiMann kleine Gruppe besuchte den KinderTag bei COTTBUSS Bunker. Die Kinder konnen dorthin rennen, etwas lernen, die Granate werfen und andere "KinderSpiele" machen :-)

HIER REST.....

WWW.KUDYZNUDY.CZ

DOBOVÉ VOJENSKÉ TÁBORY V NÁVSÍ - 2. ročník

 "HISTORIE UČITELKOU ŽIVOTA"

SOBOTA 24.6.2023 od 10:00 do 22:00 hod.

KVH P.E.G. WIKING Vás zve na výlet, již podruhé do minulosti, kterou Vás provedou aktéři v dobových uniformách za zvuků historické hudby. Na cestě za poznáním potkáte vojáky slavných císařů dob antických, žoldnéřů třicetileté války i účastníky bitev nedávných. Máme pro Vás připravenou velkou tabuli chutí a zážitků.

- dobové vojenské tábory s reenactory (komentovaná prohlídka)
- doprovodný program
- oblékněte uniformy a pořiďte si foto
- OBČERSTVENÍ ZAJIŠTĚNO
KDE: Víceúčelové hřiště U kostela, Pod Výtopnou 190, Návsí 73992
KDY: sobota 24. 6. 2023 od 10:00 do 22:00 hod.
VSTUPNÉ: dospělí: 100 Kč, zlevněné vstupné: 50 Kč, (studenti, držitelé průkazu ZP, ZTP, ZTP/P),
děti do 15 let: ZDARMA.
 
                                 

VIDEO "ŠERMÍŘSKÝ FESTIVAL HELFŠTÝN" 20.5.2023

Na náš kanál youtube jsme umístili i video z této hezké akce ... viz níže

ODKAZ ZDE.....

 FOTO "ŠERMÍŘSKÝ FESTIVAL HELFŠTÝN" 20.5.2023

Navštívili jsme Největší šermířský festival na Moravě - chceme se s Vámi podělit o krásné fotografie, které jsou v naší galerii. Ať nasajete trochu té historické nostalgie ....  Mějte se hezky :-)

ODKAZ ZDE.....

FOTO "GOTIC INFORMAČNÍ CENTRUM"

Byli jsme se podívat na opevnění Šance v Mostech u Jablunkova - přesněji v Informačních centru. Momentálně tam Ernst má brigádu. Takže pár fotek, jak to tam vypadá - najdete níže:

ODKAZ ZDE.....

 VIDEO "BUNKRY CHOTĚBUZ" 16.4.2023

NEU!! NEU!!! Nově jsme zařadili na YOUTUBE - videa z našich výstav, akcí, ukázek atd.

ODKAZ ZDE.....

 DAS FOTOGRAFIEALBUM "KIT SHOW KELTSCH" 29-30.4.2023

Děkujeme Tomáši Volfovi i jeho ženě Lence, že se zase o nás, tak krásně starali i za pozvání na tuto již tradiční akci, kde jsme se mohli prezentovat. Tentokrát vedle legendárních strojů, na kterých se dalo i svézt, FAMO a KETTENKRAFTRAD. Tentokrát celkem hutně pršelo, ale německá armáda byla jako vždy připravena. Samozřejmě děkujeme všem modelářům, kamarádům, kteří se za námi zastavili a prohodili pár slov, kvůli kterým má smysl tu, někdy "sakra", těžkou káru táhnout dál. A vůbec všem lidem, bez kterých by to nešlo. Díky moc ... A jak zní text staré německé písně PANZERLIED...nic nás nezastaví...:-)

         Ob’s stürmt oder schneit,        Ať je bouře nebo sněží
                      Ob die Sonne uns lacht,          Nebo se na nás usmívá slunce
Der Tag glühend heiß            Ať je horký den
Oder eiskalt die Nacht,            Nebo ledová noc
Verstaubt sind die Gesichter,           Špinavé jsou obličeje
Doch froh ist unser Sinn,                Ale veselá naše mysl
Ja unser Sinn.                     Ano naše mysl
Es braust unser Panzer             To hřmí naše tanky
Im Sturmwind dahin.         V bouři útoku

FOTOGRAFIE ZDE:

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

PROTITANKOVÁ MINA - TELLERMINE 35

Jsme rádi, že jsme nově zařadili do našich exponátů - i tuto známou verzi protitankové miny Tellermine 35 - zajímají vás další podrobnosti, pak si přečtěte náš článek viz. ZDE

COTTBUS BUNKERTREFFEN 16.4.2023 

Die Sektion "Unsere Kampf" war mit neue Photos aus der Ausstellung eingefullt. Danke Alle neue und alte  Kameraden fur Besuch :-) Viele Krafte und Gluck fur den FruhlingErwachen - wunschen wir....smiley

Hier PHOTOS ..........

DIE OSTERN WUNSCH - PEGWIKING GRUPPE

 

Wir wünschen euch frohe Ostern und lustiges Eiersuchen!

(Přejeme vám Veselé Velikonoce a štěstí při hledání vajíček :-)
             

MODELL AUSSTELLUNG KELTSCH 29.-30.4.2023 

Ahoj všem
blíží se velká AKCE, dovolujeme si Vás pozvat 29.-30.4.2023 na modelářskou výstavu v Kelči, kde budeme s celou parádou včetně velkého tábora s plnou výbavou.
Těšíme se na Vás členové klubu Panzer Elite Group Wiking :-)
 

COTTBUS BUNKERTREFFEN 8.1.2023 

Jährliches Wintertreffen der Freunde bei Bunkern in Cottbus in ungewöhnlich warmem Wetter. Vielen Dank für Ihren Besuch Kameraden :-) 

Každoroční zimní setkání přátel u bunkrů v Chotěbuzi v nevšedně teplém počásí. Děkujeme za Vaši návštěvu kamarádi :-)

WEITERE FOTOS HIER...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

WEIHNACHTSPARTY 2022 MIT GRUPPE PEGWIKING

Weihnachtsfeier - wunderschöner Abschluss des Jahres 2022 und Vorführung einer neuen Waffe die Musketen aus dem 17. Jahrhundert. Und ein weiteres glückliches Ereignis, die Aufnahme eines neuen Mitglieds in den Klub unseres langjährigen Freundes Bozzo. Wir drücken die Daumen, dass es gut geht. Vielen Dank an unsere Freunde für die Teilnahme :-)

Vánoční večírek - překrásné zakončení roku 2022 a předvedení nové zbraně v klubu muškety ze 17. století. A další šťastná událost, přijetí nového člena do klubu našeho dlouholetého kamaráda Bozza. Držíme palce ať se daří. Děkujeme kamarádům za účast :-)

 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UND JETZT WIEDER WUNDERBAR SONNTAG "DIE COTTBUS BUNKER" 9.10.2022 MIT GRUPPE SS WIKING

Wir danken für Ihren Besuch auf unserer ruhiger Platz an die Kante des Wald - děkujeme a přejeme hodně štěstí ... zkrátka ať se daří :-) 

 

FOTO ZDE:

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

SEKCE NAŠE BITVY BYLA DOPLNĚNA O DALŠÍ KRÁSNÉ FOTOGRAFIE

a to konkrétně z těchto akcí:

"PANZERSHOW 20.6.2022" VIZ. ZDE 

"COTTBUS 23.7.2022" VIZ. ZDE

"HISTORIE UČITELKOU ŽIVOTA 6.8.2022"VIZ. ZDE

Děkujeme všem Váš klub KVH PEG Wiking

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

NAPLÁNUJTE SI K NÁM VÝLET - BLÍŽÍ SE VELKÉ SETKÁNÍ REENACTORŮ - VŠICHNI JSTE ZVÁNI "HISTORIE UČITELKOU ŽIVOTA"

SOBOTA 6.8.2022 od 9:00 do 22:00 hod.

KVH P.E.G. WIKING zve na výlet do dávné i nedávné minulosti, kterou Vás provedou aktéři v dobových uniformách za zvuků historické hudby. Na cestě za poznáním potkáte vojáky slavných císařů dob antických, žoldnéřů třicetileté války i účastníky bitev nedávných. Máme pro Vás připravenou velkou tabuli chutí a zážitků.

- dobové vojenské tábory s reenactory (komentovaná prohlídka)
- oblékněte uniformy a pořiďte si foto
- stánky s občerstvením (pivo, limo, cukrovinky, bramborové placky, klobásy, suvenýry, atd …)
KDE: Víceúčelové hřiště U kostela, Pod Výtopnou 190, Návsí 73992
KDY: sobota 6. 8. 2022 od 9:00 do 22:00 hod.
VSTUPNÉ: dospělí: 100 Kč, zlevněné vstupné: 50 Kč, (studenti, držitelé průkazu ZP, ZTP, ZTP/P),
děti do 15 let: ZDARMA.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 NOVÁ SEKCE - VIDĚLI JSME A NAVŠTÍVILI 21.5.2022

Ahoj všem, nově jsme zařadili na naše stránky - novou sekci VIDĚLI JSME A NAVŠTÍVILI, která bude obsahovat reportážní fotky z akcí, které jsme navštívili, ale sami jsme se jich neúčastnili - tedy naposledy to byl šermířský festival na hradě Helfštýn 21.5.2022. Přejeme pěkné pokoukání :-) viz. zde

 FOTOGRAFIE "KIT SHOW KELČ" 23-24.4.2022

Jsme velmi rádi, že jsme se zase mohli zúčastnit modelářské soutěže v Kelči s  naší malou výstavkou a s kamarády - moc děkujeme za pozvání  Viel Gluck und Alles Gute :-) Díky BOZZO a brácho za fotky. Tentokrát se prezentoval Římský tábor - viz hlava GALA níže :-)  a Třicetiletá válka.

FOTO ZDE:

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

VÝSTROJ: Sezóna začíná - malá renovace :-)                                  (26.03.2022)

VÝSTROJ: Druhoválečné německé nízké kotníkové boty             (11.03.2022)

Výzkum a fotky poskytnuty Mannym z Wehrmacht-Awards.com Militaria (diskusní skupina)
 
Šněrovací boty model 37
Tato modelová řada vycházela z nízkých bot, vydávány za první světové války obsluze lehkého kulometu, jež mají háčky a upevňovací očka a které byly vyráběny od roku 1937 do roku 1945. Od svého uvedení ve 30. letech se vydávaly vojákům s drilichovým oblečením a nosili se hlavně během plnění úkolů v kasárnách. Fotografie dokazují, že se začaly objevovat na bojišti již na samém začátku války, zrovna včera večer jsem našel fotku německého vojáka, který je měl na sobě v červenci 1941 v Rusku. 
V knize "Bůh, čest a vlast" autorů McGuirliho a Spezzana naleznete hezkých pár fotek zobrazující nízké boty a spinky, jež se používaly během tažení v roce 1942, zatímco tropické verze, jak nízkých bot, tak spinek, se vydávaly DAK jednotkám v roce 1941! Tkaničky do těchto bot se obvykle skládaly z tenkých plátěných tkaniček s kovovými háčky (malé proužky bylo jednodušší prostrčit skrze háčky).
 
 

VÝSTROJ: Německé kotníkové boty a spinky (Gamaschen)            (22.02.2022)

 

Nový článek o německých kotníkových botách a spinkách.... viz.ZDE

 FOTOGRAFIE "Die Weisse Holle"                                                            8.1.2022

Alle Grussen wir in Neues Jahr 2022 - rok se s rokem sešel a my jsme se zase mohli setkat s Vámi našimi přáteli - poklábosit a vůbec si užít nádherný zimní čas u bunkru v Chotěbuzi :-)

Díky za návštěvu a budeme se těšit zase na jaře - mějte se hezky :-) 

Hier Fotos !!! (díky Peťo a KVH Chotěbuz - Jendo díky:)

 

Ať se daří :-)

Unser Maschinengewehr MG 34  - 12.11.2021

Pánové a dámy rádi si Vám dovolujeme představit nový přírůstek do naší rodinné výbavy - podařilo se nám sehnat velmi kvalitně zpracovanou repliku lehkého německého kulometu MG 34 španělské firmy DENIX :-) 

Takže se na naše příští setkání můžete zase o něco více těšit :-)

Budete-li chtít, v následujícím článku se o této legendární zbrani dovíte víc...klikněte ZDE

Další fotografie této zdařilé repliky ZDE!!!

Ať se daří ...

za klub PEG Wiking Ernst

        

Replika kulometu MG 34

Replika lehkého kulometu MG34. Zbraň byla používána německým Wehrmachtem v období druhé světové války. Skvěle propracovaná replika v poměru 1:1. Tělo zbraně je vyrobeno z kovu s plastovými střenkami, dřevěnou pažbou a s pohyblivým mechanizmem pro nabití a funkční spouští. Dodáváno včetně mobilního bipodu (dvojnožky).

Tato zbraň s poměrně složitou konstrukcí byla nepostradatelnou součástí bojů druhé světové války. MG 34 dostávali pěšáci jako lehký kulomet, ale díky dalšímu vybavení, zejména lafetě, se mohl proměnit i v těžký kulomet a sloužit například při protiletecké obraně. Sériově ho vyráběla německá zbrojovka Mauser. Za války vznikal také ve Zbrojovce Brno. Poslední kulomety MG 34 byly vyrobené v roce 1945.

Kulomet MG 34 měří ve své originální verzi 1 219 mm, replika z dílny španělské firmy Denix je o tři centimetry delší. Zbraň vážila něco málo přes 12 kilogramů, replika je o necelou polovinu lehčí. Kulomet MG 34 dosahoval kadence až 900 ran za minutu a počáteční rychlost střely byla 755 m/s. S replikou je možné simulovat střelbu, protože mechanismus kulometu je pohyblivý a spoušť je funkční. K replice MG 34 je dodávána také dvojnožka pro umístění kulometu.

Specifikace repliky:

celková délka: 122 cm

hmotnost: 6940 g

materiál těla zbraně: kov

materiál pažby: dřevo

střenky: plast

dodáváno včetně dvojnožky

pohyblivý mechanizmus pro nabití

funkční spoušť

stavitelné hledí

výrobce: Denix, Španělsko

 

 FOTOGRAFIE "COTTBUS" 2.10.2021

Ahoj, zase se na nás počasí usmálo a tak jsme mohli v tento podzimní čas s Vámi, našimi přáteli posedět a poklábosit a jako vždy to bylo fajn :-) Díky Peťo a Romku za fotky a Honzíku fur Einladung  und ein Schmackhafter Gulasch Danke :-)

... Viel Gluck und Ein schönes und unberührtes Leben, das wir uns allem wünschen ... 

Hier Fotos !!!

 FOTOGRAFIE "KIT SHOW KELČ" 4.-5.9.2021

Jsme velmi rádi, že jsme se zase mohli po dvou letech zúčastnit modelářské soutěže v Kelči s  naší malou výstavkou a s kamarády - moc děkujeme za pozvání  Viel Gluck und Alles Gute :-) Díky BOZZO za fotky.

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

Zde foto

 Der "NAWSI Nachbarschaft und Freunde" 31.7.2021

Die GULASCHSUPPE mit SAUERKRAUT - die Fotos aus Treffen im AMON GARTEN

Wie jedes Jahr trafen wir uns nach einer langen COVID-Pause mit Freunden - diesmal wurde das Portfolio der vorgestellten Armeen an die Römer und Armee der 1930er Jahre erweitert.

Hier die Fotos einsehen...Zde fotky prohlédnout...click here to view Photos

As every year, we have met with our friends after a long COVID break - this time the portfolio of presented armies to the Roman and Army of the 1930s was expanded.

Jako každoročně i tentokrát jsme se sešli s přáteli po dlouhé COVID pauze - tentokrát se rozšířilo portfolio prezentovaných armád na Římskou a armádu 30. leté války.

            

 

Děkujeme Všem za účast .... Danke allen für Ihre Teilnahme .... Thank you all for participating... :-D 

Dobývání PLUMLOVA 19.9.2020

Fotky poslední větší akce tohoto roku - po dlouhé době se synkama z WESPE Jardou, Béďou und natürlich mit unserem Kamerad BOZZO  ZDE

4.9.2020 - NOVÝ ČLÁNEK O TANCÍCH A IDENTIFIKACI

Zde ODKAZ: Německé tanky a jejich rozdíly

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

VLKOŠSKÉ DNY VOJENSKÝCH TRADIC 28.-29.8.2020

Fotky z TOP AKCE (COVIDově přesunuto na srpen) s kamarádem BOZZEM, kluky z Německa atd. ZDE

 

******************************************************************

 Der "NAWSI Nachbarschaft und Freunde" 25.7.2020

Die PROCHOROWKA SCHWEINE - die Fotos aus Treffen im AMON GARTEN

Hier einsehen...

 

 

 Die Fotos "COTTBUS - Sie werden nicht durchgehen!!!" 27.6.2020

Man gibt diese Fotos von KameradenTreffen im Cottbus und jetzt noch dazu mit Hajo und seine Luftwaffe Jungen   :-)  (und was ist wichtigsten mit meinem kamerad Helmut)

Hier Bilder zu ansehen ---

                73533169_919343735143351_8356661998845179156_o - klikni pro větší velikost

Die Eroberung des Schloss Plumlov  2019

Die Herzkömliche Aktion auf dieser Bilder HIER

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Die Mobilmachung 1938 im Cottbus 28.9.2019

Die Mobilmachung dauerte eine Woche: am 30. September 1938 hatte Präsident Beneš die Ergebnisse des Münchner Abkommens akzeptiert – gegen den Willen der Generalität und einiger Regierungsmitgliede.

Von der ErinnerungTreffen Hier Man gibt diese Bilder HIER

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

DER GULASCH bei KURSK 10.8.2019

 Každoroční již tradiční kamarádské posezení i s ženami :-)

BILDEN HIER

 

DIE PANZERTAGEN LAUGARIZIO 29.6.2019

Klasická akce v Trenčíně - kde jsme se ukázali poprvé, doufám, že ne naposledy :-)

BILDEN HIER

Ein Historischer Tag im Cottbus 22.6.2019

AKCE KVH Chotěbuz v "ARCHEOPARKu" - setkání armád různých období fotky ZDE

VLKOŠSKÉ DNY VOJENSKÝCH TRADIC 8.-9.6.2019

Doplněny fotky z TOP AKCE s kamarády z WESPE, BOZZEM atd. ZDE

 FOTOGRAFIE "CHOTĚBUZ" 8.5.2019

Přidány fotografie z pěkného setkání s kamarády za hezkého počasí :-)

Zde foto!!!

  8.5.2019 Einladung KAMERADENTREFFEN bei COTTBUS  

Wir freuen uns auf Sie :-)

 FOTOGRAFIE "KIT SHOW KELČ" 27.-28.4.2019

Díky moc za Vaši přízeň a přejeme Vám Viel Gluck und Alles Gute :-)

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

Zde foto: http://www.pegwiking.cz/Keltsch-2842019.html

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

27.-28.4.2019 Einladung KAMERADENTREFFEN MODEL KIT SHOW

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

14.1.2019 Die Fotos von Treffen mit unseren Kameraden im Cottbus und weiter anderen konnen Sie finden auf Facebook... HIER

14.1.2019 Fotografie ze setkání s našimi kamarády v Chotěbuzi a další můžete pak najít na Facebooku... ZDE

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

Wir laden Sie herzlichen ein, kommen, treffen mit uns und reden an der aktion genannt "Weisse Holle" im Cottbus 13.1.2019

Dovolujeme si Vás pozvat, přijďte se s námi setkat a popovídat na akci zvané "Bílé peklo" v Chotěbuzi 13.1.2019

 

**********************************************************************

          

Einige Fotos von "WehrTAG" Orlau 8.9.2018

Několik fotografií z "Branného dne" v Orlové 8.9.2018

                                             

Všechny Vás zase zdravíme po prázdinách. Doufám, že jste si je užili. Tentokrát jsme se objevili na Branném dni v Orlové. Děkujeme za všechno, co jste pro nás udělali. Hodně štěstí :-) Zde přinášíme pár fotek, které udělal náš kamarád Petr.

             Grüße Euch wieder nach den Ferien. Ich hoffe, dass Sie genossen Sie. Dieses mal entdeckten wir auf den WehrTag im OrlauStadt. Vielen Dank für alles, was Sie für uns getan haben. Alles gute :-) Hier bringt einige Fotos die unser Kamerad Petr gemacht.                

                 Eure KVH klub PEG WIKING

Bilder hier: http://www.pegwiking.cz/WehrTag-Orlau-892018.html

 

********************************************************************

DOPLNĚNY FOTOGRAFIE "NEPROJDOU" Chotěbuz 8.7.2018

Děkujeme všem --- bylo to zase super posezení s přáteli. Ať Vám to klape celé léto, přejeme hodně, štěstí, zdraví  a ať přežijete léto bez úhony na zdraví a také hezkou, klidnou a ničím nerušenou dovolenou. Budeme se těšit zase po prázdninách nashledanou :-)

                                                          Váš KVH klub PEG WIKING

Zde foto: http://www.pegwiking.cz/Chotebuz-_NEPROJDOU_-872018.html

*******************************************************************************

 

3.7.2018 - NOVÝ ČLÁNEK O MUNICI NA FRONTĚ V ROCE 1945

Zde ODKAZ: http://www.pegwiking.cz/PANZESHOW-3062018.html

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Dovolujeme si Vás pozvat na

akci NEPROJDOU!!!

Datum konání: 8.7.2018 10:00 -16:00 hod.

Místo konání: Chotěbuz u Českého Těšína

Typ akce: vojenský tábor

DOPLNĚNY FOTOGRAFIE Z PANZERSHOW 2018

Děkujeme všem přátelům, fanouškům za podporu. Děkujeme Jardovi z KVH WESPE, že nám zase pomohl se stanem, bez Tebe bychom to nedali :-) Díky Robovi Strnadovi, že dovezl svou bandu z VIETNAMU. A všem ostatním, že se zastavili. Velmi si toho vážíme. Speciálně díky pořadatelům Láďovi a Radkovi, že nám umožnili prezentovat náš klub. Petrovi "Bozovi" díky, že ses stavil a dík dodatečně za fotky z Vlkoše. Díky Michalovi Trlicovi za parádní PAKT RIBBENTROP-MOLOTOV :-)

Zde fotohttp://www.pegwiking.cz/PANZESHOW-3062018.html

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


 

Dovolujeme si Vás pozvat na

PANZERSHOW 2018

Datum konání: 30.6.2018 8:00 -15:30 hod.

Místo konání: Návsí u Jablunkova

Typ akce: vojenský tábor

 

                            

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dovolujeme si Vás pozvat tradičně na

Vlkošské dny vojenských tradic 2018

Datum konání: 9.6.2018 10:00 - 10.6.2018 12:00

Místo konání: Vlkoš u Kyjova

Typ akce: bojová ukázka + tábory

                

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 Dovolujeme si Vás pozvat na 

 BULLDOG FEST2018 

Datum konání: 26.5.2018

Místo konání: Liptovský Hrádok

Typ akce: bojový tábor

 

DOPLNĚNY FOTOGRAFIE Z AKCÍ V KELČI A CHOTĚBUZI

Děkujeme všem přátelům, fanouškům za podporu na akcích v Kelči na KITSHOW a na Česko Těšínských bunkrech (díky KVH Chotěbuz), počasí bylo báječné. Děkujeme klukům z KVH WESPE, že přivezli do Kelče i Brunhildu. A všem ostatním, že se zastavili. Velmi si toho vážíme. Tak zase příště :-)

Aktuálně fotografie naleznete zde: http://www.pegwiking.cz/Chotebuz-552018.html

A zdehttp://www.pegwiking.cz/KIT-SHOW-KELC-28-4-2018.html

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Výstava modelů KIT SHOW Kelč 2018

Datum konání: 28. 4. 2018 - 29. 4. 2018 začátek od 10:00

Místo konání: Kulturní dům, 75643 Kelč

Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy

Organizátor: Modeláři Kelč

Poznámka: vstup volný

Přijďte za námi na tuto modelářskou soutěž, rádi Vás uvidíme. K vidění bude i dobový tábor, spousta zbraní a druhoválečného vybavení a máme pro Vás malé překvapení !!!

Váš klub P.E.G. Wiking

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nové články v sekci Výstroj‚ výzbroj a vojenský výcvik ...

viz. odkaz: Výcvik německé armády

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PODĚKOVÁNÍ ZA ÚČAST NA AKCI "BÍLÉ PEKLO 13.1.2018"

Děkujeme všem přátelům, účastníkům, fanouškům za účast na akci, kterou pořádal KVH Chotěbuz, kterým děkujeme, na Česko Těšínských bunkrech - i když počasí nebylo zrovna bílé (sněžné), ale spíše hnědé (bahnité) :-) Děkujeme klukům z KVH WESPE, že se na nás přišli podívat. A všem ostatním, že se zastavili. Velmi si toho vážíme. Tak zase příště :-)

Aktuálně fotografie naleznete zde: http://www.pegwiking.cz/Bile-peklo-1312018.html

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

13.1.2018  Bunkry v Chotěbuzi otevřeny!!! 

Fandové a fanynky přijďte, rádi Vás uvidíme a pohostíme!!!

Zimní výstroj a uniformy v bílém maskovacím provedení !

 


 

29.12.2017 tradiční Zimní pochod Bunkry na Bohumínsku.

Naše jednotka se zúčastní v plné polní a podle počasí buď zimní oděv nebo podzimní.Těšíme se ?

SAMOZŘEJMĚ!!!

Bližší info zde : KVH Chotebuz nebo Facebook : KVH Chotěbuz


 

Doplněny nové fotografie ze srazu "1.10.2017" v sekci Naše bitvy foto 2.

viz. odkaz: Sraz Chotěbuz 1.10.2017


 

Doplněny nové fotografie z akce "NEPROJDOU" v sekci Naše bitvy foto 2.

viz. odkaz: Neprojdou 22.7.2017


 

ZDRAVÍME FANOUŠKY !!!
 
Pokud se Vám naše hobby líbí a rádi byste podpořili finančně naši činnost můžete nám přispět na transparentní klubový účet :
2500946694/2010 FIOBANKA.
 
DĚKUJEME :))))
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nové fotografie z akce "NEPROJDOU" v sekci Naše bitvy foto 2.

viz. odkaz: Neprojdou 


 

Nové články v sekci Výstroj‚ výzbroj a vojenský výcvik ...

viz. odkaz: Výcvik německé armády


 

KVH Chotěbuz : AKCE "NEPROJDOU"

Opět se sejdeme s našimi přáteli z KVH CHOTĚBUZ a zase budeme za ty zlé hochy na německém bunkru. Tentokrát Vám milí návštevníci přivezeme ukázat vysoká a nejvíce žádaná německá vyznamenání a i něco navíc :) Těšíme se na Vás !!!

 

----------------------------------------------------------------------------

Vlkošské dny vojenských tradic 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"OSVOBOZENÍ MORAVY" 10. - 11.6. 2017 

Zdravím všechny fanoušky KVH PEG WIKING a chtěl bych Vás jménem našeho klubu pozvat na fantastickou akci ve Vlkoši na jižní Moravě, kde si připoneme konec druhé světové války velkou bojovou ukázkou (pěchota,průzkumné vozidla,děla,minomety a také dvě letadla (sovětská i německá) a další ...).Mimo bojové ukázky můžete shlédnout dobové tábory a mnoho mnoho dalšího!

Nenechte si ujít tuto parádní akci a přijďte nás podpořit.

Zve Vás Panzer Elite Group Wiking z.s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Děkujeme všem zúčastněným KVH klubům a hlavně návštěvníkům za krásnou reenacment akci v Chotěbuzi u bunkrů.A těšíme se na všechny i příště a to konkrétně v sobotu 22.července.2017 !

Panzer Elite Group Wiking z.s. se zúčastní :)

CHOTĚBUZ otvíračka 3 bunkry  3 období

7.květen 2017 od 10.00 - 17.00

Výstava modelů KIT SHOW Kelč 2017

Datum konání: 29. 4. 2017 - 30. 4. 2017 začátek od 10:00

Místo konání: Kulturní dům, 75643 Kelč

Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy

Organizátor: Modeláři Kelč

Poznámka: vstup volný

Přijďte za námi na tuto modelářskou soutěž, rádi Vás uvidíme. K vidění bude i dobový tábor, spousta zbraní a druhoválečného vybavení a máme pro Vás malé překvapení !!!

Váš klub P.E.G. Wiking

Naše další klubová prezentace 

MODEL SHOW KARVINÁ

datum akce 8.4. 2017

 

 

Více info o krásné modelářské soutěži v Karviné na FB https://www.facebook.com/events/1788213661496694/

Zde postavíme německý dobový tábor a s našim spřáteleným KVH WESPE předvedeme v akci německou polní houfnici 10,5 cm leFH 18 a jiné dobové zbraně v akci.

Těšíme se na Vaší návštěvu a samozřejmě na krásnou modelářskou výstavu.

Změna v členství KVH Panzer Elite Group Wiking z.s. 

Dnem 1.1.2017 na vlastní rozhodnutí již nadále není členem našeho klubu PEG WIKING z.s. Silvie Binarová.

 

BÍLÉ PEKLO 15.LEDNA 2017 -Chotěbuz u Českého Těšína

KVH PEG WIKING se účastní této akce , kterou pořádají kolegové z KVH Chotěbuz . 

Rádi Vás uvidíme ,  přijďte se podívat na dobové tábory a vybavení a výstroj německé armády Wehrmachtu a waffen SS, uniformy předválečného Československa a poválečného , které se používaly v zimním období.

KVH PEG WIKING Vám milí návštěvníci dá ochutnat "pravou náhražku kávy" :)) a budeme vařit pravý německý EINTOPF (polévku , co dům dal) a možná bude k ochutnání i něco ostřejšího (něco co se fasovalo v zákopech před krutým bojem na východní frontě. :))

 

Těšíme se na Vás 15.1..2017 v neděli od 09.00 - 15.00 v Chotěbuzi , milí návštěvníci ! :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Československo 17.září 2016-Chotěbuz u Českého Těšína

KVH PEG WIKING se účastní této akce u příležitosti příjezdu legonářského vlaku do Českého Těšína.

(16.9.-22.9. 2016 Legio vlak v Českém Těšíně)

Rádi Vás uvidíme přijďte se podívatna dobové tábory a vybavení a výstroj německé armády Wehrmachtu a waffen SS, uniformy předválečného Československa a poválečného.

Těšíme se na Vás 17.9.2016 v sobotu od 10.00 - 17.00 v Chotěbuzi , milí návštěvníci ! :)))

 

OPEVNĚNÁ HRANICE 2016   ....   Darkovičky 

ZDRAVÍM PŘÁTELÉ !

Rádi bychom Vás pozvali na akci , která se koná 3.9 - 4.9. 2016 v obci DARKOVIČKY VIZ OBRÁZEK....

NÁŠ KLUB SE ZÚČASTNÍ TÉTO AKCE A SAMOZŘEJMĚ V PLNÉ POLNÍ ! :))))

MILITARY DAY v NÁVSÍ 2016

    Ani tropické teploty a všudypřítomné sluneční paprsky neodradily návštěvníky kulturní akce v Návsí s názvem MILITARY DAY v Návsí 2016 v bohaté účasti. Hned u vstupu si děti převzaly soutěžní kartičky s vojenským kvízem, pokud na některé otázky neznaly odpověď, mohly je najít v dobových táborech, jak ruské, tak i německé armády, kde jim členové klubů vojenské historie rádi odpověděli a vyfotili se s nimi.
    
    Součástí akce byla také Střelnice Corrado z Ostravy a prezentace vojenské techniky v areálu AUTOSERVISU CZUDEK. V objektu československého opevnění se mohli diváci dozvědět zajímavosti z výstroje a výzbroje obou armád, a současně se skrýt před sluncem v příjemném stínu.V areálu mohli návštěvníci také potkat korzující civilisty v oblečení z 30. a 40.let minulého století, kteří svým vzhledem přiblížili atmosféru pohnuté doby druhé světové války.
    
    Krátce po poledni se na místním tankodromu odehrála krátká ukázka boje z dob II. světové války, naštěstí Rudá armáda zvítězila nad jednotkami Wehrmachtu a zbraní SS. 
    
    Tato rodinná akce by neproběhla bez pomoci těchto sponzorů :
 
Obecní úřad Návsí č.p.327; Český svaz bojovníků za svobodu - oblast Ostrava; fa T & amp; B plus, s.r.o. Návsí ; fa Břetislav Kolesa, Návsí 323; fa Robert Przybyla, Návsí 67; Marketa Kovářová, Okružní 849, Karviná; fa Technik Trade s.r.o., Písečná; fa Natalia Danuta Kubala Lamacz, Bystřice 1265, a proto bychom jim tímto chtěli srdečně poděkovat za jejich štědrost.
 
    Velké díky patří samozřejmě panu Josefovi Czudkovi za poskytnutí prostorů a předvedení vojenské techniky.Také bychom chtěli poděkovat všem , kteří se aktivně podíleli na organizaci této akce. 
    Doufáme, že se tato akce stane tradicí a všichni se uvidíme příští rok a pevně věříme, že v ještě větším počtu.
 
    Za pořádající KVH Panzer Elite Group Wiking předseda klubu
                    Richard Topalov
 

MILITARY DAY v Návsí sobota 25.6.2016 od 9:00 - 17:00

Srdečně zveme všechny , kdo mají rádi historii a chtějí prožít den plný zážitků.

Zároveň tímto oslovuji zájemce z Klubů vojenské historie , kdo by měl zájem zůčastnit ukázky dobových táborů a bojové ukázky ozvěte se na tento email : richard@pegwiking.cz 

Potřebujeme jednotky Ruské armády , Svobodovci ,  Wehrmachtu a Waffen SS. Střílet se bude jen expanzními zbraněmi!!! Tedy skupina D.

(Střelbu z ostré zbraně  slepými naboji nelze , poněvadž není schválena dočasná střelnice.Pevně věříme, že příští rok to vyjde :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Těšíme se na Vás , příjďte v co nejhojnějším počtu

KVH PEG WIKING

 

 

 

Beskyd KITSHOW 2016 

 

Nádherná modelářská show v Kopřivnici skončila a my se těšíme na příští 21.ročník soutěže!!!!

Děkujeme všem za super prožitý den , který byl jistě nabitý zážitky všeho druhu!!!

A zde naše nová sestava , která se na Vás bude těšit na  naší akci MILITARY DAY v NÁVSÍ 2016!!!

 

BESKYD MODEL KIT SHOW 20.ročník 30.4. - 1.5.2016

Cenu našeho klubu PEG WIKING jsme udělili za DAK v poušti... krásný příběh !!!

Oceněným je Adrian Gajda za dioramu "DAS AUTO" GRAUTULUJEME !!!

 

Prezentace klubu na jedné z nejprestižnějších modelářských soutěží v ČR.Budeme mít vlastní bojový tábor a také udělíme TROFEJ KVH PEG WIKING .... za Nejlepší dioráma z 2.sv.války...

Těšíme se na Vás...

 

 

ROZA SHANINA - CHOTĚBUZ 2.4.2016

Super vzpomínková akce Roza Shanina v Chotěbuzi u Českého Těšína již tuto sobotu 2.4.2016 !!!

Přijďte !!Roza Shanina 2.4.2016